Toimintaympäristö

Investoi Enontekiölle

Kunta ja kunnan omista Enontekiön Kehitys Oy tukevat uusia yrittäjiä sijoittumisessa Enontekiölle tarjoamalla neuvontapalveluita, tontteja ja toimitiloja. Kunta on myös aktiivisesti mukana erilaisissa elinkeinoelämän kehityshankkeissa ja pyrkii toimissaan edistämään aktiivisesti yritysten kasvua ja kehitystä. Enontekiöllä on kaikki kunnan ylläpitämät peruspalvelut, mutta alue tarjoaa paljon mahdollisuuksia uusille yksityisen sektorin palveluyrityksille.

Enontekiön kunta on pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin ja sen sijainti on Pohjois-Kalotilla keskeinen. Kulkuyhteydet ovat erinomaiset ja lyhyet niin Ruotsiin kuin Norjaan.

Matkailu on Enontekiön tärkein toimiala. Paikkakunnalla on yli 800 loma-asuntoa. Matkailijat ovat niin mökkiläisiä, ostosmatkailijoita, työmatkailijoita kuin luontoaktiviteettien parissa lomailevia suomalaisia ja ulkomaalaisia.

Enontekiöllä eletään luonnosta. Luontaiselinkeinot ovat yksi tärkeimmistä toimialoista palveluiden ohella. Ainutlaatuinen arktinen luonto on Enontekiön tärkeä voimavara, joka luo puitteet yrittämiselle ja elämiselle.

Saavutettavuus ja infrastruktuuri

Enontekiön länsirajaa pitkin kulkee Valtatie 21 / E8, joka tulee etelästä Muoniosta ja jatkuu Kilpisjärven kautta Norjaan Skibotniin. Karesuvannosta pääsee Ruotsiin ja Kiirunaan valtatie E45 pitkin. Enontekiön kuntakeskuksesta Hetasta on tieyhteys Norjaan Kautokeinoon ja edelleen Altaan Jäämeren rannalle. Tulliasemat ja rajanylityspaikat sijaitsevat Karesuvannossa, Kilpisjärvellä ja Kivilompolossa.

Enontekiöllä on Finavian lentoasema, jonne liikennöi kansainvälisiä charter-lentoja sekä talvisesonkina reittilento Helsingistä kerran viikossa. Lentoasemalla on autonvuokraus mahdollisuus.

Enontekiöllä on laajakaistayhteydet ja 3G verkko toimii Hetassa ja Kilpisjärvellä. Kunta on investoinut viime vuosina runsaasti Kilpisjärven perusinfrastruktuuriin.

Enontekiön alueella on kattava reitistö moottorikelkkailuun, hiihtoon ja patikointiin. Reittien varrella on huollettuja taukopaikkoja. Infrastruktuurista vastaavat sekä kunta että Metsähallitus.

Enontekiön kunnan ja Enontekiön Kehitys Oy:n palvelut yrityksille

Ota yhteyttä Enontekiön kunnan tekniseen toimeen tontti- ja kaava-asioihin liittyen. Kunnan tekninen toimi palvelee ja neuvoo kiinteistöjen tonttikaavoihin liittyvissä asioissa. Enontekiöllä on runsaasti myynnissä kaavoitettuja tontteja, jotka sopivat esimerkiksi kiinteistösijoittajille. Kaavoitettuna on esimerkiksi rivitalotontteja.

Enontekiön kunta on tehnyt kaavoitusvarauksen Pikku-Jyppyrän alueelta uudelle hotelille, huoneistoille sekä mökeille. Alueelle on mahdollista rakentaa 150 huoneen hotelli, 16 huoneistoa sekä 12 mökkiä. Ota yhteyttä kunnanjohtaja Mikko Kärnään

Enontekiön Kehitys Oy vuokraa yrityksille toimitiloja, neuvoo yritykseen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä ja antaa rahoitusneuvontaa. Enontekiön Kehitys Oy kartoittaa myös yrityksen mahdolliset asiakkuudet ja yhteistyökumppanit. Palvelu on maksuton.

Enontekiön TE-toimiston kautta yritykset voivat räätälöidä tarpeisiinsa oppisopimuskoulutuspaketteja. TE-toimiston kautta voi hakea myös starttirahaa. Ota yhteyttä

Työvoima ja koulutus

EnontekiönTE-toimisto auttaa yrityksiä osaavaan työvoiman rekrytoinnissa. Tunturi-Lapin alueella on ammatillisia oppilaitoksia, jotka kouluttavat palvelualojen, matkailun ja teollisuuden osaajia.

Sivukartta: