07.11.2016

Alappa tekemhän yhessä Meiän Enontekiö -laulua!

Täyen kuun taithessa -tapahtumasta 28.10. pyörähti käyntiin Meiän Enontekiö -laulun sanoituksen kerääminen. Sanojen ja lauseiden keräys jatkuu vuoden loppuun 31.12.2016 asti. Tarkoituksena on kerätä Enontekiötä kotiseutuna positiivisesti, monipuolisesti ja omaleimaisesti kuvaavia sanoja tai lauseita. Laulun sisältöön toivotaan meiän ihmisten ajatuksia ja tuntoja esimerkiksi enontekiöläistä ihmisluontoa, elinkeinoja, elämäntapaa, paikkoja, sijaintia ja luonnonilmiöitä kuvaavia sanoja ja lauseita. Murresanoja voi laittaa mukaan. Jokainen osallistuja voi antaa enintään yhden sanan tai lauseen. Kaikkia sanoja tai lauseita ei todennäköisesti voida käyttää ja annettuja lauseita voidaan joutua muokkaamaan ja yhdistelemään. Säännöt löytyvät täältä.

Yksi mahdollisuus on, että laulu/teos kertoisi Enontekiön erilaisista kylistä. Toivomme eri kylien ihmisten antavan oma kylää kuvaavia sanoja ja lauseita. Laulun lopullinen teema ja sisältö päätetään yhteisesti Laulupajassa tammi-helmikuussa. Laulupajaan pääsevät kaikki halukkaat mukaan.

Sanoitustyöhön voi osallistua kirjastossa, kunnantoimistolla ja kunnan verkkosivulla. Kerätystä aineistosta tehdään enontekiöläisten ja Enontekiön ystävien kanssa tammi-helmikuussa järjestettävässä Laulupajassa laulun sanat ja sävel yhdessä. Toivottavasti mahdollisimman moni tulee tekemään yhdessä meiän näköisen teoksen, joka tullaan esittämään enontekiöläisten ja Enontekiön ystävien yhteisesityksenä Väärtipäivillä 2017.

Lue lisää

Enontekiön kuntaTervetuloa Enontekiölle - Suomen Käsivarteen

Enontekiö on luonnonkaunis matkailukunta Käsivarressa Norjan ja Ruotsin rajalla. Se on pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin kunta. Kunnan alueella sijaitsee yli 60 % Suomen kaikista tuntureista ja kaikki yli 1000-metriset huiput. Tunnetuimmat niistä ovat Saana ja Halti Kilpisjärvellä. Enontekiö on tunnettu laajoista omaleimaisista erämaa-alueista ja se onkin luontomatkailijoiden suosima käyntikohde.

Perustamisvuosi      1877
Pinta-ala 8464  km²
Väestö 1877

 

 

 

Virtu-palvelupiste

Sivukartta: