Asuminen ja rakentaminen

Kartoitus valokuituverkon liittymän tilaamishalukkuudesta Enontekiön kunnan asukkaille

Enontekiön kunta, Lapin liitto ja Kyläkulttuuria tuntureitten maassa ry toteuttavat Enontekiön kylille kohdennetun valokuitukartoituksen. Kartoituksen tarkoituksena on selvittää nykyistä parempien internetyhteyksien tarvetta Enontekiön kunnan alueella. Asukkailta toivotaan aktiivista vastaamista 31.10.2012 mennessä.

Kyselyyn pääset osoitteesta: http://www.webropolsurveys.com/S/12DB3B1E9B490744.par

Nopeat ja toimivat yhteydet ovat nykyisin myös tärkeä osa yleistä asumisviihtyisyyttä. Nopeiden yhteyksien turvaaminen haja-asutusalueella tarjoaa yhden­vertaiset mahdollisuudet harjoittaa ammattia ja liiketoimintaa asuinpaikasta riippumatta myös taajamien ulkopuolella. Yksittäisille ihmisille nopea yhteys tarjoaa parantuneen internetyhteyden lisäksi uusia palveluja, kuten teräväpiirtoisen laajakaista tv:n, videopuhelut, elokuvavuokrauksen jne. Valokuituliittymän hankintaa voi hyvinkin verrata vesi-, viemäri- tai sähköliittymän hankintaan. Se myös nostaa kiinteistön arvoa. Osaan liittymän hankintakustannuksista voi saada kotitalousvähennystä.

Mikä on valokuitu?

Valokuitu on erittäin ohut lasista valmistettu johdin, jotka pitkin signaali siirtyy valon muodossa. Se on nopeudeltaan ja ominaisuuksiltaan ylivoimainen muihin ratkaisuihin verrattuna. Valokuidun tärkeimpiä etuja ovat luotettavuus, rajaton kapasiteetti ja valmius tulevaisuuden sähköisten palvelujen käyttöön. Valokuitu on ainut tekniikka, jota voidaan kohtuullisin kustannuksin päivittää aina tulevaisuuden tarpeiden mukaisesti. Toisin kuin langattomissa yhteyksissä, etäisyys tai yhtäaikaisten käyttäjien määrä ei vaikuta valokuituyhteyden laatuun tai nopeuteen. Valokuituliittymän avulla kuluttajille voidaan tarjota nykyaikaisia ja huippunopeita 100 Mbit/s-yhteyksiä.

Ole aktiivinen!

Nyt kannattaa olla aktiivinen, sillä valokuituverkon rakentamiseen ei alueilla ryhdytä, ellei tiedossa ole tarpeeksi liittymästä kiinnostuneita asiakkaita. Omalla aktiivisuudella voi myös vaikuttaa liittymän hintaan. Kyselyn avulla kerättyjä tietoja hyödynnetään kunnan päätöksenteossa ja teleoperaattoreiden verkkorakentamiseen liittyvässä suunnittelussa. Mikäli alueella käynnistyy uusien tietoliikenneverkkojen rakentaminen, kuituliittymistä kiinnostuneille voidaan myös tehdä tarjous liittymän rakentamiseksi jätettyjen yhteystietojen avulla. Liittymästä kiinnostuneiden kiinteistöjen sijaintitiedot välittyvät myös www.mullekuitu.fi -palveluun. Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Lisätietoja

Enontekiön kunta
Mihku Näkkäläjärvi
040-560 6087
mihku.nakkalajarvi@enontekio.fi

Kuitua Tunturiin / KKTM ry
Seppo Alatörmänen
040 684 1511
seppo.alatormanen@kktm.fi

Lapin liitto
Jukka Rinne
040 737 4357
jukka.rinne@lapinliitto.fi

Sivukartta: