15.04.2014

Snowbird Airlinesin suorat lennot Euroopasta Enontekiölle

Snowbird Airlines lentää tulevana talvena suoraan Lontoosta ja Helsingistä Enontekiölle kaksi kertaa viikossa 25.11.2014 – 25.4.2015 välisenä aikana. Enontekiön kunnanhallitus hyväksyi tänään pitämässään kokouksessa lentopalvelusopimuksen yhtiön kanssa. Lennot lennetään lauantaisin sekä tiistaisin tai keskiviikkoisin. Toinen lentopäivä päätetään toukokuuhun mennessä ja se voi vaihdella sesonkitarpeiden mukaisesti. Lennot lennetään Airbus –kalustolla.

Lennot lennetään perinteisistä liikennevirroista poiketen, jolloin Snowbird Airlines avaa myös muille Euroopasta tuleville sekä Aasian reittilentomatkustajille suoran yhteyden Helsingistä Enontekiölle sekä muualle Pohjois-Lapin alueelle. Tarkemmista aikatauluista sekä Lontoossa käytettävästä kentästä neuvotellaan parhaillaan. Alustavasti Lontoossa käytetään Gatwickin kenttää, joille vaihtoehtoina neuvotteluissa ovat Luton sekä Stansted.

Lentoreitin avaaminen on aloittavalle yhtiölle tärkeä päänavaus maakuntien saavutettavuuden parantamiseksi sekä incoming matkailijoiden määrän lisäämiseksi Suomeen. Yhteistyö Enontekiön kunnan sekä lähialueen matkailuyrittäjien kuin myös seutukunnan kanssa on lentoyhtiölle tärkeää, jotta reitti voidaan tavoitteiden mukaisesti operoida sekä saavuttaa haluttu jatkuvuus suorien lentojen lisäämiseksi Pohjoiseen Suomeen.

Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä on tyytyväinen lentopalvelusopimukseen. ”Matkailun kehittymisen lisäksi sopimus mahdollistaa myös enontekiöläisille sujuvat asiointiyhteydet pääkaupunkiseudulle puolen vuoden ajan. Emme voi ajatella näin massiivista kapasiteetin lisäystä enää pelkästään paikallisena yhteytenä, vaan lentoreitti Helsinkiin ja Lontooseen tulee palvelemaan koko seutukuntaa sekä myös naapurimaita. Lentopalvelusopimuksen arvo on 140.000 euroa per vuosi ja se katetaan kunnan sekä valtion yhteisellä tuella.”

Enontekiön lentopaikat ovat matkanjärjestäjien ostettavissa suoraan lentoyhtiöstä jo ennen kuin lennot avataan myyntijärjestelmään. Ryhmä- ja hintatiedustelut voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen sales@snowbird.fi. Vapaaseen myyntiin lennot avataan toukokuun alussa Snowbird Airlinesin avatessa varausjärjestelmänsä tuotantokäyttöön. Lentopaikkoja voi hankkia tämän jälkeen Snowbird Airlinesin nettisivulta www.snowbird.fi, matkatoimistoista sekä internetin varauskoneista.

Lennoilla, joiden pituus on yli 3h tarjoillaan lämmin tai kylmä ateria sekä kahvia, teetä, vettä ja mehua. Kotimaanlennoilla, joiden pituus on yli 1h tarjoillaan snack sekä kahvia, teetä, vettä ja mehua. Alkoholitarjoilu on kaikilla lennoilla maksullista.

Sallittu ruumassa kuljetettava kirjattu matkatavaramäärä on 20kg per matkustaja sekä käsimatkatavara 8kg.

Lisätietoja:

Marja Aalto, toimitusjohtaja, Snowbird Airlines, p. 045 7750 0533, e. marja.aalto@snowbird.fi
Pekka Jäntti, myynti- ja markkinointipäällikkö, Snowbird Airlines, e. pekka.jantti@snowbird.fi
Mikko Kärnä, Enontekiön kunnanjohtaja, p. 040 143 89 41, mikko.karna@enontekio.fi

Takasin edelliselle sivulle

Sivukartta: