10.03.2011

Saami Ski Racen ennakkoilmoittautuminen lupaa vilkasta osannottoa

Maratonhiihtojen uusi klassikko, Saami Ski Race, kerännee tänä vuonna noin 500 hiihdonystävää hiihtämään Enontekiön Hetasta Norjan Kautokeinoon. Tänä vuonna hiihdettäviä matkoja kolme: 90 km, 60 km ja 30 km.

Viime vuoden ennakkoilmoittautumisiin verrattuna olemme keränneet maaliskuun alkuun mennessä tuplasti enemmän ilmoittautuneita, iloitsee kilpailunjohtaja Jaana Laakso Hetan Hukista. Tämä viittaa siihen, että  kisaan starttaa lauantaina 2.4. lähemmäs 500 hiihtäjää. Järjestelyt ovat muutenkin edenneet hyvin ja Enontekiön yrittäjät ovat lähteneet mukavasti tukemaan tapahtumaa. Tänä vuonna hiihto järjestetään ilman EU:n tukea.

Saami Ski Race järjestettiin vuonna 2010 ensimmäisen kerran. Osallistujilta kerätyn palautteen perusteella järjestäjät ovat tehneet Suomen puolella joitakin muutoksia. Kisakanslia ja lähtöalue sijaitsevat tänä vuonna Hetan koulukeskuksen alueella, missä suuremmalle hiihtäjämäärälle on paremmin tilaa kuin Hetta Hiihtomaan alueella. Lisäksi hiihtoreittiä on muutettu siten, että ensimmäiset 10 km hiihdetään Pahtajärven kautta Närpistölle ja sieltä edelleen Näkkälän välituvalle ja Näkkälän kylään. Näin myös reitin ensimmäiset kymmenen kilometriä kulkevat melko tasaisessa maastossa. Tänä vuonna uutta on myös se, että ei ole erikseen retki- ja kilpasarjoja eikä vapaan ja perinteisen tyylin luokkia. Nyt kisa hiihdetään vapaalla ja kuntohiihtäjät voivat hiihtää perinteistä tyyliä latu-uraa pitkin. Huoltopisteet palvelevat noin 10 km välein.

Suosituin sarja on jälleen vuonna 2011 90 km kuninkuusmatka. Ilmoittautuneiden joukossa on tuttuja nimiä vuodelta 2010. Holmenkollenin MM-hiihdoissa mukana ollut, Kari Varis, joka sijoittui SSR:ssa toiseksi viime vuonna perinteisellä tyylillä, on ilmoittautunut mukaan. Lisäksi viime vuonna osallistuneita hiihtäjiä Norjasta, Hollannista ja Sveitsistä on tulossa taas tänä vuonna. Järjestäjät saivatkin osallistujilta erittäin hyvää palautetta sekä reitistä että koko tapahtumasta. Varmasti osasyy hiihdon suosioon on reitin eksotiikassa ja aidossa erämaaluonnossa, arvioi Laura Vilander Hetan Hukista.

Kisakanslia ja voitelupalvelut ovat avoinna 1.4. klo 12-20 Hetan koulukeskuksessa. Saami Ski Racen avajaiset pidetään 1.4. klo 19-20 myös koululla. Tuttuun tapaan kuullaan Anna-Reetta Niemelän joikuja. Hiihtäjät voivat verrytellä tulevaan koitokseen zumba-ryhmän mukana. Lisäksi luvassa on yllätyskilpailuita ja pikkupalkintoja. Pastabuffet on tarjolla Lapland Hotel Hetassa ja Jussan Tuvalla kl 17-19. Kilpailu käynnistyy lauantaina 2.4. kl 9 Hetan koulukeskuksen urheilukentältä. Matkaan lähtevät tuolloin 90 km ja 30 km hiihtäjät. 60 km hiihtäjät lähtevät Näkkälästä kohti Kautokeinoa kl 10.30.

Lisätietoja ja pressikuvia tapahtumasta: Laura Vilander, Hetan Hukat ry. puh. 040 183 29 15
www.saamiskirace.fi

Takasin edelliselle sivulle

Sivukartta: