04.07.2016

Peltovuoman yläluokat Hettaan, Enontekiö mukana tiede- ja taideyhteistyössä

Kunnanhallitus päätti 4.7.2016 noudattaa kunnanvaltuuston tahtoa eikä valtuustoaloite yläluokkien siirron lopettamisesta saanut kannatusta. 3.-6. luokat siirtyvät elokuussa Peltovuomasta Hettaan.

-Sen sijaan ymmärrystä löytyi sille, että Peltovuoman päivähoitoa ei ole järkeä siirtää toistaiseksi koulun tiloihin, kun koulurakennus ei ole siirron edellyttämässä kunnossa, kommentoi kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen.

Hallitus hyväksyi Peltovuoman koulun korjaustyöt kosteusvaurioiden ja katon korjaamiseksi. Koululla on tehty ulkopuolisen toimesta kuntokartoitus kesäkuussa.

-Hallitus oli tehokkaana eikä kesälomatunnelmista ollut tietoakaan. Peltovuomaa koskevat asiat saatiin epätietoisuudesta parempaan järjestykseen. Kokouksen iso uutinen oli mielestäni se, että Enontekiöllä halutaan panostaa tulevaisuuteen yhdessä tiedeyhteisön kanssa, tuumi kunnanjohtaja.

Kunnanhallitus pitää hyvänä, että Enontekiö tekee geoinnovaatioyhteistyötä Tähtikunta Oy:n kanssa, tukee Sodankylän Geofysiikan observatorion revontulitutkimusta ja hakee ratkaisuja yhdessä Lapin Yliopiston kanssa taiteiden näkyvyyden parantamiseksi.

-Tämä kertoo ymmärryksestä tieteitä ja taiteita kohtaan. Kunnalla on selvä halu yhdessä alan huippuasiantuntijoiden kanssa kehittää monipuolisesti ihmisten hyvinvointia ja yritysten elinvoimaa Enontekiöllä. Erinomainen kesäkokous, joka loi selvät tulevaisuuden tahdit, iloitsi kunnanjohtaja.

Kunta panostaa poro- ja luontaiselinkeinoihin. Erämaalentoliikenne on käynnistynyt Enontekiön alueella kunnan tukemana. Asiointimatkat nähdään tarpeellisena poro- ja luontaiselinkeinojen harjoittajille.

Uuteen kalastuslakiin liittyen kunta vaatii, että alueen asukkaille annetaan vanhan käytännön mukaisesti maksuton kalastuslupa lohen ja taimenen nousualueille valtion vesialueilla mukaan lukien Tornion- ja Ounasjoki. Kunta ei voi sallia alueen asukkaiden oikeuksien merkittävää heikentämistä.

Takasin edelliselle sivulle

Sivukartta: