24.10.2011

Lähettipalvelukokeilu Enontekiön kunnassa 1.11.2011 alkaen

Lähettipalvelukokeilu Enontekiön kunnassa 1.11.2011 alkaen

LÄHETTIPALVELUKOKEILU ENONTEKIÖN KUNNASSA 1.11.2011 ALKAEN

Enontekiön kunnassa on selvitetty syksyn aikana mahdollisuutta siirtää lähettipalvelutehtävät kiinteistönhoitajien vastuulta toimintakeskus Hyrylän asiakkaille. Toimintakeskuksen tehtävänä on järjestää päivä- ja työtoimintaa kehitysvammaisille henkilöille ja toimintakeskuksen asiakkaat ovat jo nykyisellään toimineet postinkuljetustehtävissä Luovatuvalla ja Asumispalvelusäätiö ASPA:lla.

Asiasta käytyjen neuvottelujen nojalla on päätetty käynnistää kokeilu, jossa toimintakeskus Hyrylän asiakkaat hoitavat 1.11.2011 alkaen lähettipalvelutehtäviä myös koulukeskuksella ja Luppokodilla. Toimintakeskus Hyrylän osalta toiminnan organisoinnista vastaa ohjaaja Minttu Vaittinen. Enontekiön kunta hankkii läheteille pyörillä ja kuljetuskorilla varustetun potkukelkan, jolla kuljetukset hoidetaan. Postien lajittelu toteutetaan edelleen kunnanvirastolla.

Kokeilun kesto on alkuvaiheessa 2 kuukautta ja siitä saatavien kokemusten nojalla pohditaan toiminnan jatkamista sekä mahdollista toiminnan laajentamista koskemaan myös esimerkiksi terveyskeskuksen kuljetuspalveluita.

Lisätietoja:

Minttu Vaittinen
Toimintakeskus Hyrylän ohjaaja
Enontekiön kunta
P. 040 5598367
minttu.vaittinen@enontekio.fi

Mikko Kärnä
kehittämispäällikkö
Enontekiön kunta
P. 040 143 89 41
mikko.karna@enontekio.fi

Takasin edelliselle sivulle

Sivukartta: