02.05.2011

Kirjoituskilpailu Enontekiön matkailusta jatkuu 31.5. saakka

KIRJOITA ENONTEKIÖN TAI MUONION MATKAILUSTA!

Onko sinulla omakohtaisia kokemuksia matkailun alkamisesta, kehittymisestä, laajenemisesta tai nykytilanteesta Muonion tai Enontekiön kunnissa? Oletko ollut suoraan matkailun kanssa tekemisissä tai muuten seurannut sen kehittymistä? Oletko kohdannut matkailun mahdollisesti mukanaan tuomia muutoksia vaellusretkellä tai hiihtoladulla tai muuten luonnossa liikkuessasi? Jos alueen matkailu herättää sinussa ajatuksia, kirjoita meille. Voit myös liittää valokuvia kertomukseesi. Olemme kiinnostuneet kaikenlaisista matkailun kehitykseen liittyvistä kertomuksista ja kokemuksista, lyhyistä ja pitkistä. Toivomme kuitenkin kirjoitustesi ja kuvien kertovan tositapahtumista.

Kirjoituksia ja kuvia käytetään Metsäntutkimuslaitoksen (Metla) ja Lapin yliopiston kansainvälisessä tutkimushankkeessa, jossa vertaillaan matkailupaikkojen kehitystä eri puolilla arktista aluetta.

Kolme kiinnostavinta kirjoitusta palkitaan 150, 100 ja 50 euron rahapalkinnoilla. Tulokset julkistetaan loppukeväästä 2011. Palkintoraadin muodostavat Kirsti Näkkäläjärvi Enontekiöltä, Elli Kangosjärvi Muoniosta, Jarno Valkonen ja Outi Rantala Lapin yliopistosta sekä Seija Tuulentie Metlalta.

Kirjoitukset ja kuvat tulevat tutkimus- ja opetuskäyttöön ja ne arkistoidaan Metsäntutkimuslaitokselle. Kirjoittajien henkilöllisyys ei tule esiin tutkimuksissa ja julkaisuissa. Aineiston pohjalta voidaan julkaista myös antologia, johon tulevan aineiston lähettäjiltä pyydetään erikseen julkaisulupa. Kirjoituksia ja kuvia ei palauteta.

Kerro saatekirjeessä nimesi, yhteystietosi, ikäsi, sukupuolesi, asuinpaikkasi sekä suhteesi matkailuelinkeinoon eli oletko matkailuyrittäjä tai matkailutyöntekijä, matkailija vai muuten vain asioita seurannut? Kirjoitusten pituuden voit päättää itse.

Lähetä kirjoituksesi ja kuvat toukokuun 31. päivään 2011 mennessä joko sähköpostilla osoitteeseen: Seija.Tuulentie@metla.fi tai postitse osoitteeseen: Metla/Seija Tuulentie, PL 16, 96301 Rovaniemi

Lisätietoja: Seija Tuulentie, seija.tuulentie@metla.fi, puh: 050 391 4438, Outi Rantala, outi.rantala@ulapland.fi, puh: 040 484 4202

Takasin edelliselle sivulle

Sivukartta: