22.02.2016

IDEOITA ENONTEKIÖN JUHLAVUOTEEN 2017

Enontekiön Juhlavuoden 2017 suunnittelu on käynnistynyt teemalla "Revontulten maa – Enontekiö"

Juhlan aihetta on monta; Suomi täyttää 100 - Enontekiön kunta 140 - Enontekiön seurakunta 270 - Saamelaisten valtionrajat ylittävä yhteistyö 100 v.

Virallisia juhlapäiviä on kolme; Hetan Marianpäivillä sunnuntaina 26.3., Hetan musiikkipäivillä 1. pääsiäispäivänä 16.4. ja Väärtipäivillä lauantaina 26.8.2017. Juhlavuosi näkyy Enontekiöllä monin tavoin ja eri tapahtumissa läpi vuoden. Tavoitteena olisi saada kaikki enontekiöläiset ja Enontekiön ystävät tekemään omannäköistä juhlavuotta yhdessä. Kunnanhallitus on nimennyt Juhlavuoden toimikunnan, joka vastaa juhlavuoden toteutumisesta viime kädessä. Sen alla on neljä työryhmää, jotka suunnittelevat ja toteuttavat virallisten juhlapäivien ohjelmaa, historiikkia, tapahtumia sekä markkinointia/taloutta.

Mitä sinä haluaisit juhlavuonna tapahtuvan? Mitä ideoita Sinulla on juhlavuodelle? Entä mihin itse voisit osallistua joko yleisönä tai talkoolaisena? Haluatko vapaaehtoiseksi juhlavuoden toteuttamiseen, ilmoittaudu ja pyydä kaverikin mukaan!

Mitä historiikkiin?
Enontekiön historiikki (v. 1747-2017) on tarkoitus julkaista pääjuhlassa 16.4.2017. Historiikkiin tulee laajasti enontekiöläisyys erilaisin aihekokonaisuuksin, aukeama tai kaksi per aihe, 35-50 sivua. Sivun alareunaan tulee aikajana mieleenpainuvia asioita, sattumuksia ja tärkeitä vuosilukuja varten (esim. Järämän museon avajaiset 27.4.1997).
Mitä tärkeitä asioita haluaisit ehdottomasti näkyvän Enontekiön historiikissa? Mitkä merkittävät tapahtumat, vuosiluvut, asiat, sattumukset haluaisit historiikin aikajanalle näkyviin? Tarvitsemme myös valokuvia elinkeinoista, elämäntavasta, kulttuureista, kylätapahtumista jne.
Kaikissa juhlavuotta koskevissa asioissa ota yhteyttä juhlavuoden koordinaattoriin Anneen, anne.keskitalo-hohti@enontekio.fi, 040 771 2603.

Met tehemä yhessä!

Takasin edelliselle sivulle

Sivukartta: