31.01.2014

ENONTEKIÖN KUNTA KIITTÄÄ YMPÄRISTÖMINISTERIÄ JA YMPÄRISTÖMINISTERIÖTÄ

Ympäristöministeri Ville Niinistö ilmoitti tänään, että Käsivarren kansallispuistoa ei toteuteta. Muun muassa Enontekiön kunta, Enontekiön yrittäjät, paikalliset kalastusalueet ja riistanhoitoyhdistys sekä Kilpisjärven kyläyhdistys ovat vastustaneet hanketta.

Enontekiön kunta esittää ympäristöministeri Niinistölle ja ympäristöministeriölle kiitokset paikallisen mielipiteen kunnioittamisesta. ”Ministeri Niinistö piti sanansa ja arvostamme sitä kunnassa suuresti”, toteaa Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä.

”Enontekiön kunta tukee omilla toimenpiteillään yhteistä tavoitetta Käsivarren suurtunturialueen luontoarvojen säilyttämiseksi, mutta näkemyksemme mukaan uuden kansallispuiston perustaminen ei olisi edesauttanut tätä tavoitetta. Nyt onkin hyvä tarkastella, voitaisiinko alueelle perustaa kunnan esittämällä tavalla esimerkiksi valtiollinen retkeilyalue? Luontoarvojen turvaamisen suhteen on myös tärkeää, että viranomaiset ryhtyvät välittömiin toimiin Mallan luonnonpuiston suojelemiseksi porojen laidunnukselta”, sanoo Kärnä.

LISÄTIETOJA:

Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä P. 040 143 89 41

Takasin edelliselle sivulle

Sivukartta: