28.03.2013

Enontekiön kunnan mediatiedote 27.3.2013: PERUSTUSLAKIVALIOKUNTA VIERAILEE ENONTEKIÖLLÄ HUHTIKUUSSA

Perustuslakivaliokunta vierailee Enontekiöllä 18.4. ja jatkaa tämän jälkeen Lapin vierailuaan Inarissa. Valiokunnan tarkoituksena on tutustua toimialaansa kuuluviin asioihin, kuten saamelaisten itsehallintoon ja kieliasioihin. Ohjelmaan sisältyy myös perehtymistä poliisipalveluiden saatavuuteen sekä kaivostoiminnan merkitykseen ja vaikutukseen alueella.

Valiokunta saapuu Enontekiölle aamulennolla, jonka jälkeen Enontekiön kunnanhallituksen edustajat keskustelevat valiokunnan kanssa kunnan kannasta ILO-169 yleissopimuksen ratifiointiin, kansainvälisestä biodiversiteettisopimuksesta ja sen artiklan 8j tulkinnasta, kaivannaisteollisuuden merkityksestä alueelle sekä kunnan turvallisuustilanteesta.

Enontekiön kunta ja perustuslakivaliokunta järjestävät tämän jälkeen yleisen kuulemistilaisuuden paikallisille yhteisöille ja yksilöille edellä mainituista asioista. Tilaisuus alkaa Tunturi-Lapin luontokeskuksella 18.4. klo 14.00 kahvitarjoilulla ja jatkuu vapaamuotoisella kuulemistilaisuudella, jolle on varattu aikaa klo 14.15 – 15.30. Kuulemistilaisuudessa puheenvuoroja käyttäviä pyydetään rajoittamaan puheenvuoronsa 3 minuuttiin, mutta ennakkoilmoittautumisia ei vaadita.

”On hienoa, että valiokunta päätti saapua itse paikan päälle tutustumaan saamelaisalueen olosuhteisiin ja keskustelemaan kysymyksistä, jotka ovat viime vuosina herättäneet kuohuntaa Lapissa. Toivottavasti mahdollisimman moni paikallinen yhteisö ja yksityinen käyttää nyt hyväkseen mahdollisuuden tulla kuulluksi näiden asioiden tiimoilta”, toteaa Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä.

LISÄTIETOJA:
Kunnanjohtaja Mikko Kärnä P. 040 143 89 41

Takasin edelliselle sivulle

Sivukartta: