21.03.2013

Enontekiön kunnan mediatiedote 21.3.2013: ENONTEKIÖ PYRKII SIIRTYMÄÄN PAPERITTOMIIN KOKOUKSIIN

Enontekiön kunnanhallituksen 18.3. pitämä kokous oli historiallinen, sillä puolet kunnanhallituksen jäsenistä siirtyi kokouksessa paperittomaan kokouskäytäntöön. Esityslistat toimitetaan hallituksen jäsenille sähköisesti ja kokouksessa asiat käsitellään tablet-tietokoneilta. Aivan kerralla papereista ei eroon päästä, vaan puolet hallituksen jäsenistä on halunnut esityslistat itselleen toistaiseksi myös postitettuina.

"On hienoa, että Enontekiön kunnanhallitus on päättänyt siirtyä 2010-luvulle ja mahdollistaa paperittoman kokouskäytännön yhtenä ensimmäisistä kunnista Suomessa. Eduskunnan sivistysvaliokuntakin vasta miettii paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymistä, mutta meillä ollaan jo osaltaan käytännössä kiinni." myhäilee Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä.

"Paperittomalla kokouskäytännöllä saavutetaan työajallisten säästöjen lisäksi säästöjä niin kopionti- kuin postituskustannuksissa. Uusi käytäntö on myös vanhaa käytäntöä ekologisempi. Toivon siirtymäajan kokemusten olevan hyviä, jonka jälkeen käytäntö voidaan tuoda yleiseksi kunnan kokouskäytännöksi." toteaa Kärnä.

Myös Enontekiön kunnanhallituksen puheenjohtaja Sari Keskitalo pitää uutta käytäntöä hyvänä. " Tieto ja asiakirjat liikkuvat sähköisesti reaaliajassa. Tämän myötä luottamushenkilöstölle jää 2-3 päivää enemmän aikaa perehtyä kokousasiakirjoihin verrattuna entiseen. Totutteleminen uuteen käytäntöön vie tietysti oman aikansa, mutta saavutetut hyödyt ovat merkittäviä." toteaa Keskitalo.

Paperiton kokouskäytäntö tuli mahdolliseksi, kun Enontekiön kunnanvaltuustolle hankittiin käyttöön tablet-tietokoneet tämän vuoden alussa.

Lisätietoja:

Mikko Kärnä p. 040 143 89 41

Sari Keskitalo p. 040 721 39 34

Takasin edelliselle sivulle

Sivukartta: