22.02.2013

Enontekiön kunnan mediatiedote 21.2.2013: PAINEVIEMÄRIN VUOTO KORJATTU KILPISJÄRVELLÄ

Enontekiön Vesihuolto Oy paikallisti Kilpisjärven paineviemärin vuotokohdan keskiviikkona 20.1.2013 ja vuotokohta saatiin korjattua torstaina 21.1.2013 iltapäivällä. Jätevedenpuhdistamon virtaamamittaukset osoittavat virtaaman olevan nyt normaalin, mutta tilannetta seurataan jatkuvasti. Vuotokohta oli paineviemärin maanalaisessa osuudessa lähellä vesirajaa.

Paineviemäri ehti vuotaa kahdeksan vuorokauden ajan Kilpisjärveen vähäisiä määriä jätevettä. Vuoto ei ole aiheuttanut vakavaa vaaraa Kilpisjärven luonnolle, vaan kyseessä on paikallinen ja vähäinen saastuminen, jolla ei ole laaja-alaisia tai pitkäaikaisvaikutuksia veden laatuun. Lapin Ely-keskus ja Enontekiön Vesihuolto ovat kuitenkin käynnistäneet vaikutusten ja vaikutusalueen kartoitukset alueella.

Tilanne Kilpisjärven vanhan paineviemärin suhteen on vakava ja Enontekiön kunta sekä Enontekiön Vesihuolto Oy hakevat aktiivisesti rahoitusratkaisua viemärilinjan uusimiseksi. Kyseisessä paineviemärissä on maanalaista osuutta noin 200 metriä ja vedenalaista osuutta noin 3200 metriä. Valtio rakensi paineviemärin 1970-luvulla ja viemäri on ylittänyt teknisen käyttöikänsä pään.

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Mikko Kärnä P. 040 143 89 41

Takasin edelliselle sivulle

Sivukartta: