21.03.2014

Enontekiön ja Storfjordin kunnat tiivistävät yhteistyötään

Enontekiön ja Storfjordin kunnat tapasivat yhteistyöneuvotteluissa Kilpisjärvellä 18.–19.3.2014. Kunnat ovat tänä vuonna käynnistäneet kouluyhteistyön, joka käsittää opettaja- ja opiskelijavaihtoa sekä yhteisesti järjestettyä opetusta esimerkiksi norjan kielestä. Kunnat sopivat neuvotteluissa yhteistyön tiivistämisestä elinkeinoelämän ja matkailun kehittämisen suhteen sekä yhteisestä edunvalvonnasta. Myös Käsivarren alueen sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluissa tehtävää yhteistyötä tullaan tiivistämään.

Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä pitää kokousta onnistuneena.

"Olemme siirtyneet keskusteluista konkretian tasolle esimerkiksi kouluyhteistyössä ja nyt tehdyt uudet avaukset tukevat molempien kuntien strategisia linjauksia. Haluamme kehittää matkailua yhdessä ja yhteistyö mahdollistaa entistä parempien palveluiden tarjoamisen matkailijoille sekä yhteisen markkinoinnin. Edunvalvonnan suhteen meillä on myös monia yhteisiä tavoitteita."

Storfjordin pormestari Sigmund Steinnes on Kärnän kanssa samoilla linjoilla.

"Poliittisen yhteistyön ja edunvalvonnan suhteen keskitytään läntisen jäämerenradan edistämiseen ja E8 tien kunnostamiseen. Molemmat yhteispohjoismaiset hankkeet ovat erittäin tärkeitä tämän alueen elinvoimalle. Lisäksi haluamme edistää yhteispohjoismaista pelastus- ja avustustoimintaa sekä ensihoitoa."

Kunnat hakevat nyt yhteistyössä rahoitusta yhteistyöhankkeelle, jonka puitteissa käytännön toimenpiteitä tullaan toteuttamaan. Enontekiö ja Storfjord ovat olleet ystävyyskuntia 70-luvulta lähtien.

Lisätietoja:

Mikko Kärnä, P. 040 143 89 41

Sigmund Steinnes, P. +47 992 30 283

Takasin edelliselle sivulle

Sivukartta: