09.09.2011

Enontekiölle perustetaan erälukio

Enontekiölle perustetaan Suomen ensimmäinen erälukio, jossa opiskelija voi lukion oppimäärän lisäksi suorittaa erilaisia metsästykseen, kalastukseen, luonnontuotteiden hyödyntämiseen, maastoliikenteeseen ja luontoyrittäjyyteen liittyviä opintokokonaisuuksia. Lukio pyrkii välittämään eteenpäin rikasta suomalaista ja saamelaista eränkäynnin kulttuuriperintöä.

Pitkän aikajänteen tavoitteena on saada lukiolle erikoislukion asema, jota tullaan hakemaan opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Lukion yhteyteen on tarkoitus perustaa myös Suomen pohjoisin aikuislukio.

Enontekiöllä on hyvät mahdollisuudet edulliseen opiskelija-asumiseen ja kuntalaisena opiskelija saa laajat nautintaoikeudet ympäröiviin erämaihin, joissa riittää näkemistä ja kokemista eränkäynnin harrastajalle sekä monenlaisia inspiraationlähteitä muun muassa kuvataiteista kiinnostuneille. Lukiossa kunnioitetaan luontoa ja ympäristöä sekä tarjotaan nuorille ympäri Suomen mahdollisuuksia päästä syvemmälle eräharrastuksen maailmaan. Lukio antaa opiskelijalleen hyvät valmiudet jatko-opintoihin esimerkiksi biologian, maantiedon, riistanhoidon tai luontomatkailun aloilla.

Erälukioon hakeudutaan kevään 2012 yhteishaussa.

Lisätietoja:

Paula Alatalo
rehtori-koulutoimenjohtaja
Enontekiön kunta
P. 040 547 49 38
paula.alatalo@enontekio.fi

Mikko Kärnä
kehittämispäällikkö
Enontekiön kunta
P. 040 143 89 41
mikko.karna@enontekio.fi

Takasin edelliselle sivulle

Sivukartta: